Volvo își păstrează titlul de cea mai sigură mașină

Volvo își păstrează titlul de cea mai sigură mașină

Volvo și-a creat un renume, acum mulți ani,  pentru faptul că mașinile sale sunt extrem de sigure, asta chiar dinainte ca siguranța pasagerilor să fie „la modă”. De atunci însă, mai multe companii auto au început să dea mai multă importanță acestui capitol, iar compania suedeză a intrat într-o oarecare criză de identitate. Valoarea cea mai importantă a brandului său era pe cale să se piardă.

Pentru a nu-și pierde caracteristica pentru care „siguranță” este primul lucru care îți trece prin minte când auzi „Volvo”, aceștia au creat a doua generație al SUV-ului XC90, stabilind ca până în 2020 niciun pasager aflat la bordul unui Volvo nu va mai suferi răni grave, și nici atât moartea, în cazul unui accident.

Se pare că investiția a fost binemeritată și astfel noul Volvo XC90 a primit premiul „Top Safety Pick +” din partea Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), o organizație fondată de asiguratorii auto, care supune mașinile la teste, lovindu-le de diferite obstacole și verificând astfel cât de bine reacționează în astfel de situații nedorite. După cum puteți vedea și în filmulețul publicat de IIHS, mașina a excelat în cadrul celui mai greu test la care putea fi supusă de institut, iar verdictul a fost că „XC90 prezintă un risc scăzut de provocare a unor răni semnificante în cazul unui accident atât de grav”.

Rezultatul excelent se datorează oțelului extrem de puternic folosit în construcția mașinii, cât si a tehnologiilor care previn accidentele, adunate sub umbrela sistemului „City Safety”.

Tehnologia camerei-radar de care dispune acest sistem de siguranță, amplasată în spatele parbrizului, poate detecta și evita coliziuni cu alte vehicule, pietoni sau bicicliști, într-o mulțime de scenarii citadine. Potrivit celor de la  Mashable, Volvo XC90 a fost capabil să evite coliziuni în cadrul testelor IIHS la viteze cuprinse între 20 și 40 de kilometri pe oră.

Datorită tehnologiilor care sporesc siguranța, nu numai că posesorii unui Volvo vor fi mai protejați, dar și ceilalți participanți la trafic. În plus, astfel de tehnologii, precum City Safety, vor face posibilă dezvoltarea mașinilor autonome de care se tot vorbește în ultimul timp. Un sistem care să evite coliziunile este crucial în cazul unor mașini fără șofer la volan.

Citește și:
Etichete: