Volvo transformă modelul XC90 într-o sufragerie luxoasă pe roți

Volvo transformă modelul XC90 într-o sufragerie luxoasă pe roți

Sunt vremuri grele pentru producătorii de mașini de lux. Competiția e acerbă, iar funcțiile la care inainte doar visam, cum ar fi scaunele cu masaj, sistemele de sunet sofisticate și posibilitatea de a interacționa cu mașina nu mai reprezintă elemente inedite.

Ultima inovație a celor de la Volvo este ediția cu patru locuri a SUV-ului XC90. XC90 Excellence este construit special pentru China, unde piața automobilelor de lux este în plină ascesiune, iar ideea de a avea șofer nu reprezintă un lux la fel de mare precum în Europa sau SUA. Prin urmare, pentru chinezi contează foarte mult bancheta din spate, potrivit Wired.

Chinezii nu mai sunt etuziasmați de banchete cu masaj, spațiu pentru picioare și măsuțe pentru diverse obiecte. Pentru a răspunde pretențiilor nu tocmai mici, cei de la Volvo au creat un conceptul Lounge Console, care aduce mașina la un alt nivel. „Oamenii care sunt tot timpul pe fugă și au o viață profesională agitată se vor putea bucura de lux și de posibilitatea de a se relaxa în mașină, în drumul spre îndeplinirea următoarei responsabilități”, a declarat Thomas Ingenlath, unul dintre responsabilii pentru design.

Noul Volvo oferă suficient spațiu pentru yoga, odihna picioarelor, cutii de depozitare a pantofilor, bijuteriilor și machiajului, precum și posibilitatea de a te bucura de un ecran de 17 inci. Locurile clasice din față nu mai există, iar automobilul devine un living luxos mobil. Desigur, de dragul siguranței, șoferul nu se va putea răsfăța în aceeași măsură ca pasagerii, dar nici el nu se va putea plânge de condițiile pe care le implică să conduci o astfel de mașină.

Etichete: