Următoarele versiuni de Cyanogen vin cu o problemă de securitate gravă

Următoarele versiuni de Cyanogen vin cu o problemă de securitate gravă

Pentru că speră să renunţe în timp la dependenţa de aplicaţiile şi serviciile Google, s-ar putea să fi luat o decizie cu repercusiuni grave.

Nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că cei de la Cyanogen speră să lanseze care au o legătură din ce în ce mai mică cu Google. Problema este că, pentru atingerea acestui scop, s-ar putea să înlocuiască ,,un rău” cunoscut cu ,,un rău” mai puţin cunoscut.

Echipa Cyanogen a anunţat în mod oficial că o etapă incipientă din îndepărtarea Android de Google constă în înlocuirea clientului implicit de email din acest sistem de operare cu aplicaţia Boxer. La prima vedere, iniţiativa este lăudabilă. Dacă citiţi însă lista de termeni şi condiţii care vine la pachet cu Boxer, s-ar putea însă să nu mai aveţi aceeaşi părere. ,,Aplicaţia mobilă Boxer poate înregistra date de pe telefonul sau tableta voastră, precum cât de des folosiţi aplicaţia, ce acţiuni întreprindeţi, detalii de performanţă, tipul de hardware şi software pe care îl folosiţi, altele.” Scuza oferită într-un comunicat oficial pentru aceste practici este una destul de plauzibilă. Aparent, au nevoie de toate aceste informaţii pentru îmbunătăţirea experienţei oferite utilizatorilor.

În cazul fericit în care cuvintele de mai sus de pe site-ul oficial al aplicaţiei Boxer nu v-au speriat, e foarte probabil să vă intimideze politica dezvoltatorului în legătura cu transmiterea datelor voastre personale către terţi. ,,Oferim informaţii personale afiliaţilor noştri şi altor afaceri de încredere sau persoane pentru a fi procesate pentru noi, pornind de la instrucţiunile noastre şi în concordanţă cu politica noastră de securitate şi alte măsuri potrivite de confidenţialitate şi securitate.”

Cum se întâmplă de obicei, listele de termeni şi condiţii ale unor aplicaţii sau servicii online, de cele mai multe ori, sună mai grav decât sunt în realitate. În orice caz, dacă sunteţi un utilizator entuziast de firmware-uri Cyanogen şi sunteţi un pic mai precaut când vine vorba de siguranţa datelor, e bine să aveţi în vedere particularităţile descrise mai sus.