Upgrade-ul la Windows 10 devine o sursă semnificativă de stres

Upgrade-ul la Windows 10 devine o sursă semnificativă de stres

Cei de la Microsoft continuă seria de practici îndoielnice legate de modul în care vă obligă să faceți upgrade la Windows 10, chiar dacă nu aveți nici o intenție.

Încă de la lansarea Windows 10, majoritatea utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8 s-au trezit cu o notificare în Systray, lângă ceas, de care nu puteau scăpa. Inițial, aceea era discretă și ar fi trebuit să funcționeze doar ca o notificare legată de posibilitatea unui upgrade gratuit la noul sistem de operare Microsoft. Din păcate, nu mai este de mult discretă, iar modul în care gigantul din Redmond a început să vă oblige să instalați Windows 10 e din ce în ce mai agresiv.

După ce în urmă cu câteva luni Microsoft v-a descărcat întregul kit de instalare pentru Windows 10, între 5 și 7GB, fără acordul vostru explicit, în urmă cu câteva zile, din greșeală, a inițiat și procesul de instalare al noului SO. Aparent, totul a fost cauzat de o problemă legată de Windows Update care a marcat implicit pentru instalare upgrade-ul opțional la Windows 10.

În cea mai nouă serie de reproșuri la adresa Microsoft și cea mai recentă dovadă legată de faptul că ar în curând nu veți mai putea evita upgrade-ul, o serie de internauți au început să se plângă pe rețele sociale. Din câte se pare, notificarea de upgrade, deși s-a rezumat mult timp la o simplă icoană, acum a început din ce în ce mai des să apară pe ecran sub formă de fereastră ce nu poate fi ignorată. Pur și simplu, la prima vedere, nu aveți cum să o dezactivați. În contextul în care mulți dintre cei care sunt agresați de aceste mesaje au investit o sumă semnificativă de bani într-o licență de Windows 7 sau Windows 8/8.1, este inadmisibil să trebuiască să suportă astfe de notificări, de parcă au compărat o versiune demo a unui program și trebuie să facă upgrade la versiunea completă.

Deși există multe tutoriale online legate de modificările din regiștri pe care trebie să le efectuați pentru a scăpa de acea notificare, există și unelte mai prietenoase, precum Windows 10 When I Want sau I don’t want Windows 10, la care puteți apela pentru facilita procesul.

Citește și: