Unul dintre cele mai populare jocuri rulează și pe smartwatch [VIDEO]

După ce am văzut Doom portat pe un amalgam de gadgeturi, se pare că şi bătrânul Half Life este la fel de versatil cu un pic de efort.

Deşi este greu de înţeles de ce ai vrea să te joci un shooter pe smartwatch, un internaut pasionat de programare a reuşit zilele trecute imposibilul. A portat unul dintre cele mai bune FPS-uri din toate timpurile pe un ceas cu Android Wear.

Tocmai pentru că este foarte puţin probabil să aveţi vreodată curiozitatea sau nivelul de cunoştinţe necesare pentru a face aşa ceva acasă, ar fi bine să vizionaţi clipul de mai jos. Acesta a fost realizat de Dave Bennett, un modder american şi un fan al clasicului shooter creat în 1998 de cei de la Valve. Dorindu-şi probabil să descopere limitările hardware ale unui ceas inteligent, a reuşit să instaleze pe prima generaţie de LG G Watch un emulator intitulat SDLash3D. Acesta din urmă este open-source, deci vă permite şi vouă să faceţi diverse experimente creative.

Etapa următoare a implicat rularea Half Life pe micul ecran de câţiva centimetri. În mod evident, experienţa de gaming nu a fost una foarte lină, numărul cadrelor pe secundă generate de aparat fiind destul de mic. Nici prezenţa unor controale virtuale în spaţiul limitat nu a ajutat. În altă ordine de idei, realizarea este una impresionantă, deşi poate fi clasificată ca fiind destul de inutilă.

Alexandru Puiu
09:33 25.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video