Te simți norocos pe YouTube? Există o extensie pentru asta

Te simți norocos pe YouTube? Există o extensie pentru asta

Butonul ”I’m feeling lucky” de pe Google a fost portat pe YouTube cu o funcționalitate similară, dar doar prin intermediul unei extensii.

In momentul în care accesați Google.com, sub căsuța de text în care puteți introduce cuvintele căutate există două butoane. Acestea sunt marcate sugestiv cu ”Căutare Google” și ”Mă simt norocos”. Dacă funcționalitatea din spatele primului este evidentă, ”Mă simt norocos” sau ”I’m feeling lucky” nu era foarte clar. În principiu, accesându-l, vă era afișată pe ecran prima pagină web de la rezultatele termenilor căutați. Astfel, dacă erați foarte preciși la alegerea cuvintelor pentru căutarea pe Google, ați fi câștigat câteva secunde și, în consecință, ați fi fost mai eficienți.

Google YouTube i'm feeling lucky

Cu toate că vorbim de un serviciu Google, în care căutarea este o parte importantă a experienței de utilizare, același ,,Mă simt norocos” nu a aterizat nativ pe YouTube. Din fericire, un programator răbdător, cu numele Saikat Guha, s-a gândit că ar fi suficienți internauți interesați de această funcționalitate. Din acest motiv, a creat o extensie pentru Chrome care, după ce o instalați, se va reflecta într-un buton suplimentar în partea de sus a oricărei pagini de YouTube.

După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus, lângă lupa devenită sinonimă cu căutare pe internet, aveți un buton marcat ,,I’m feeling lucky”. Similar cu ceea ce face pe Google, după ce l-ați accesat, acesta vă va deschide automat primul clip ce v-ar fi servit ca rezultat la căutare.

Pe cât de simplă este ideea butonului, pe atât de ușoară vă face viața, mai ales dacă nu căutați lucruri foarte complexe pe YouTube. În contextul în care vi se întâmplă de multe ori să navigați fără nici o finalitate printre pagini cu rezultate la căutare, aceasta ar putea fi o alternativă interesantă. Extensia este disponibilă pe Chrome Web Store printr-un click pe acest link.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: