Sony cumpăra divizia de senzori de la Toshiba

Sony cumpăra divizia de senzori de la Toshiba
12:11 04.12.2015

Sony tocmai a confirmat achiziția afacerii cu senzori de imagine a celor de la Toshiba.

Sony este probabil cea mai importantă companie de pe piața senzorilor de imagine. Despre faptul că japonezii ar fi interesați de diviza de senzori a celor de la Toshiba s-a mai vorbit în trecut. În urmă cu câteva săptămâni, vă spuneam că respectiva tranzacție ar reprezenta retragerea completă a companiei Toshiba de pe piața senzorilor foto, confirmată și de Masashi Muromachi, președintele Toshiba.

Menționam, de asemenea, că mișcarea nu ar fi una neașteptată, având în vedere că în septembrie Toshiba și-a vândut pentru 405 milioane de dolari acțiunile de la Topcon Corp., producător de aparatura medicală. Acum, Sony confirmă achiziția afacerii celor de la Toshiba, în schimbul sumei de 155 de milioane de dolari. După cum scrie publicația Verge, fabrica, echipamentul și angajații Toshiba vor fi cu toții transferați până la finalul lunii martie a anului viitor.

Toți aceștia vor activa în cadrul Sony Semiconductor Corporation, unul dintre subsidiarii companiei japoneze, al cărui rol pricipal este de a produce senzori de imagine. Astfel, mișcarea ajută Sony să facă față cererii de aparatură, având în vedere că aceasta deja deține 40% din piața senzorilor foto pentru camere foto și telefoane. Apple, Google și Xiaomi sunt doar câțiva dintre numeroșii producători de telefoane mobile care se folosesc de tehnologia dezvoltată de Sony.

Etichete: