Cele mai frumoase locuri abandonate de pe Pământ [FOTO]

Cele mai frumoase locuri abandonate de pe Pământ [FOTO]

Din cauza diferitelor evenimente care au avut loc pe parcurs, cele șase locuri de mai jos au fost abandonate, unele dintre ele devenind atracții turistice.

Deși în unele cazuri ar părea greu de crezut, locurile prezentate în imaginile de mai jos au fost la un moment dat complet abandonate de către oameni.

Trecerea timpului, însă, a avut un efect interesant asupra acestora, conferindu-le un farmec care le-a transformat în atracții turistice pentru unii. În mod interesant, două dintre aceste locații se găsesc chiar în țările vecine României.

Casa Partidului Comunist Bulgar

Așezat pe vârful Buzludja, în centrul Bulgariei, acest monument este pentru bulgari, ceea ce Casa Poporului este pentru români: o moștenire a regimului comunist din țara respectivă și o dovadă a megalomaniei liderilor din acea perioadă. Monumentul era dedicat eroilor bulgari căzuți în luptă împotriva turcilor otomani pentru independența țării lor.

Casa partidului comunist bulgar locuri frumoase

Gara Internațională Canfranc

Spania este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care folosește un ecartament diferit de cel internațional. Situată în Spania, în apropiere de Munții Pirinei, Gara Internațională Canfranc a fost deschisă în anul 1928. Dimensiunile acesteia se datorează necesității de a transfera mulți pasageri și bagajele acestora în cazul trenurilor care circulau din Franța în Spania și invers.

Singurul tip de ecartament folosit de spanioli la acea vreme era cel iberic. Gara a fost abandonată după ce un pod situat în Franța a fost distrus. Acesta nu a fost reconstruit, trenurile nu mai puteau trece granița, iar clădirea nu a mai fost utilizată.

gara canfranc

Muzeul de Biodiversitate și Cultură Tequendama

Construit ca un simbol al luxului în care trăiau cetățenii columbieni bogați ai acelor vremuri, clădirea a fost abandonată în anii ’90 datorită poluării râului la marginea căruia se afla. De curând, aceasta a fost transformată în muzeu și deja se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.

el hotel del salto

Prîpeat

Prîpeat (sau Pripiat) este un oraș abandonat ucrainean care se regăsește în zona de alienație din jurul Cernobîlului. Datorită dezastrului care a avut loc acolo în anul 1986, orașul a fost complet abandonat. Nivelul radiațiilor a scăzut foarte mult în ultimii ani, orașul fiind ocazional vizitat de turiști.

pripyat

Satul pescăresc de pe insula Goqui

Acest sat se află pe malul fluviului Yangtzem, în arhipelagul Shengsi, alcătuit din nu mai puțin de 400 de insule. Satul a fost abandonat în trecut, iar casele au devenit aproape complet acoperite cu verdeață, oferind o imagine unică.

sat pescăresc abandonat

Mina de diamante ”Mir” din Siberia

”Mir” este a patra cea mai adâncă mină din lume și a doua cea mai mare săpătură în Pământ. Depozitul de diamante de aici a fost descoperit în anul 1957, săpăturile ajungând până la 525 de metri în adâncime. Anul 2004 a fost cel în care mina a fost abandonată în totalitate.

mina de diamante abandonată

Citește și:
Etichete: