S-a lansat oficial cel mai ieftin telefon cu Windows 10 și 4G LTE

Pe parcursul acestui an, cei de la Microsoft au făcut mai multe anunțuri legate de smartphone-uri cu Windows 10, dar abia acum este lansat oficial cel mai ieftin telefon.

Pe lângă terminale de vârf, precum Lumia 950 și Lumia 950 XL, cei de la Microsoft sunt conștienți de câștigurile care se ascund în spatele smartphone-urilor mai accesibile. Din acest motiv, gigantul din Redmond a investit o sumă semnificativă de bani și în aducerea pe piață a Lumia 550, cel mai ieftin telefon cu 4G LTE care, întâmplător, rulează din start și cel mai recent sistem de operare pentru mobile al companiei americane.

Preinstalat cu Windows 10, cel mai ieftin telefon Lumia arată surprinzător de bine și vă oferă acces din start la serviciile și aplicația cu care v-ați obișnuit, dacă sunteți utilzatori de Windows Phone de ceva timp. Lista include serviciile Cortana, Skype și OneDrive, împreună cu aplicațiile Outlook, Word, Excel și PowerPoint. Funcția Glance Screen, care vă permite să aveți acces rapid la notificări, programări, data și ora exactă fără să deblocați aparatul, este de asemenea prezentă în ecuație.

La nivel hardware, noul aparat este construit în jurul unui display de 4,7 inci cu un ecran HD 720p. În carcasă se ascunde un procesor Qualcomm Snapdragon 210 cu 1GB RAM, 8GB memorie internă și un slot microSD pentru extinderea capacității de stocare. Camera principală are 5 megapixeli, iar bateria ce poate fi schimbată cu ușurință are o capacitate de 2100 mAh.

Prețul de achiziție nesubvenționat pentru un Microsoft Lumia 550 este de 140 de dolari. Cu această valoare, Lumia 550 a câștigat titlul de cel mai ieftin telefon cu Windows 10 construit de compania americană și cel mai ieftin telefon cu Windows 10 disponibil oriunde pe mapamond. Ca urmare, dacă aveați o curiozitate legată de schimbările introduse în noul SO pentru mobile creat de compania lui Satya Nadella, aceasta ar putea fi cea mai accesibilă metodă pentru a le experimenta.

09:34 08.12.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video