20 oct. 2015 | 11:16

Programul pentru văzut filme și seriale gratis se transformă din aplicație în website

ACTUALITATE
Programul pentru văzut filme și seriale gratis se transformă din aplicație în website

Dacă vă numărați printre cei care au dezvoltat o fascinație pentru Popcorn Time, trebuie să știți că serviciul supranumit Netflix pentru pirați, de vizionat filme si seriale gratis, s-a transformat din aplicație în website.

Deși la prima vedere Popcorn Time s-ar afla la limita legalității, deoarece nu vă obligă să mai descărcați manual filme si seriale de pe torrent, tot conținutul multimedia servit prin această platformă este piratat. Ca urmare, folosindu-l, vă asumați câteva riscuri, mai ales dacă vă aflați într-o țară occindentală în care mulți internauți au fost deja notificați în legătură cu ilegalitate respectivului gest.

Trecând însă pe acest preambul, dacă sunteți împăcați cu voi, merită să aveți în vedere că Popcorn Time sau Netlfix pentru conținut piratat, pentru vizionat filme și seriale online gratis, tocmai a fost portat online. Prin accesarea browserpopcorn.xyz, aveți acces la exact același volum fabulos de conținut pe care l-ați găsi în aplicația de desktop sau Android. Sistemul folosit la crearea sa se bazează pe o tentativă anterioară intitulată Popcorn In You Browser. Acea încercare însă nu a fost foarte trainică deoarece se baza pe servicii terțe pentru a funcționa.

În spatele noului website cu o interfață foarte similară cu cea a serviciului legal Netflix, se află un tânăr de doar 15 ani. Acesta poartă numele Milan Kragujevic și este din Serbia. Cum se întâmplă de obicei în astfel de circumstanțe, adolescentul programator a promis că se va preocupa constant de buna funcționare a website-ului și va face tot posibilul pentru ca niciodată să nu fie închis. Ne-a asigurat deja că are mai multe nume de domenii aliniate în așa fel încât, dacă este închis unul, va porta imediat proiectul la o altă adresă.

Încercând să justifice motivația din spate, a faptului că oferă filme și seriale gratis, într-un interviu acordat celor de la Product Hunt, Kragujevic a afirmat foarte senin că ,,trăiește într-o țară în care legile împotriva încălcării de copyright sunt aproape inexistente și pur și simplu nu-i pasă.” Același tânăr ne-a asigurat că nu are nevoie să câștige nici un ban din asta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele