Primul camion autonom a ajuns pe Autobahn [VIDEO]

Pe una dintre cele mai populare autostrăzi din lume tocmai a fost testat primul camion autonom. Este un Mercedes Benz al concernului Daimler.

Au trecut deja câţiva ani de când Google a început să folosească maşini autonome pentru diverse sarcini pe teritoriul Americii. Din păcate, nu suntem siguri dacă respectivele creaţii vor fi vreodată produse comerciale. Pe de altă parte, în momentul în care o companie cu o lungă istorie în domeniul automobilelor lucrează la maşini autonome, este evident că acelea vor putea fi cumpărate şi de oameni obişnuiţi, chiar dacă vor mai trece câţiva ani.

Cea mai recentă dovadă a faptului că maşinile autonome sunt mai aproape decât am crede, vine de la Mercedes Benz, cel mai renumit membru al grupului Daimler. La câteva luni după ce au respectiva companie a anunţat că lucrează intens la un camion capabil să se descurce singur în trafic, se pare că oficialii Mercedes Benz au obţinut permsiunea pentru a-l testa pe Autobahn, populara autostradă din Germania. Cum era de aşteptat, întregul experiment a fost imortalizat în format vide, iar rezultatul îl puteţi vedea în clipul de mai sus.

Dacă este să fim sinceri, sistem Highway Pilot în realitate este de fapt semi-autonom, dar abilităţile sale sunt cu multe peste orice există pe piaţă. Pentru a testa fiabilitatea ansamblului de tehnologii implicate în acest proces, cei de la Mercedes l-au integrat, doar pentru acest experiment, într-un camion de serie, ce există de ceva timp pe piaţă şi poate fi achiziţionat de către oricine. Preventiv, în fiecare moment al testului s-au aflat două persoane în spatele volanului, dar implicarea acestora în procesul de condus nu a fost necesară. Camionul s-a descurcat singur la accelerat, frânat, schimbat de benzi sau luat curbe datorită combinaţiei dintre camere inteligente, un sistem radar avansat şi sistemul clasic de croazieră.

13:11 05.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video