Primele imagini cu noul Nexus 5: ce pregătește Google

Nexus 5 este un telefon din 2013, dar ar putea fi și un nou telefon din 2015. Google și LG colaborează, conform mai multor zvonuri, pentru relansarea acestui smartphone, dar cu dotări mai bune.

LG Nexus 5 a fost un telefon foarte bun în 2013 și s-a menținut și în 2014, dar pentru anul acesta va fi regândit cu ecran mai mare și cel mai nou standard USB. Abia în toamnă vor fi confirmate sau infirmate toate zvonurile, dar pe baza dimensiunile și designului trimise către producătorii de carcase au putut fi realizate aceste imagini cu viitorul Nexus.

Google, pentru dispozitivele Nexus de anul acesta, colaborează cu Huawei și LG. În timp ce modelul Huawei va fi cu ecran de peste 5,5 inci, Nexus 5 va avea unul de doar 5,2 inci la rezoluție full HD. Spre deosebire de modelul din 2013, cel pentru anul acesta este mai rotunjit, cu o cameră foto care iese mai mult în afară, iar la bază sunt lăsate doar portul de încărcare USB Type-C și mufa pentru căști.

Cum „standardul” în dotări tehnice pentru 2015 cuprinde procesoare cu opt nuclee, memorie RAM de 3GB sau mai mult și cameră de 13 megapixeli, în aceleași limite este așteptat și Nexus 5. Dacă lansarea acestuia va fi confirmată, atunci va rula Android M, la fel ca modelul de la Huawei, scrie PhoneArena.

Citește și: