Plimbă-te pe Le Mans la viteză mare cu un clip interactiv la 360 de grade [VIDEO]

Amatorii de experienţe virtuale inedite pot parcurge o cursă din traseul Le Mans prin intermediul unui nou clip interactiv la 360 de grade postat recent pe YouTube.

De câteva luni au început să apară pe clipuri în formate din ce în ce mai inedite şi mai pretenţioase vizavi de performanţa PC-ului vostru. Indiferent că este vorba de clipuri 4K sau , este mai evident ca niciodată că tipul de conţinut video disponibil pe cea mai populară platformă online de streaming evoluează rapid. Din punctul meu de vedere, cele mai atractive clipuri, care până de curând nu existau, sunt cele la 360 de grade. Va mai trece însă mult timp până vom găsi cele mai impresionante moduri prin care să profităm de această nouă tehnologie.

Un exemplu inovator de clip imortalizat la 360 de grade poate fi vizionat mai jos la rezoluţie Full HD. Acesta a fost creat de Nismo, o divizie a celor de la Nissan responsabilă de cursele cu maşini. Prin intermediul scurt metrajului de câteva minute, pe lângă faptul că parcurgeţi la viteză mare Circuit de la Sarthe, în permanenţă puteţi schimba poziţia camerei. Lansarea acestui film a fost menită să coincidă cu începerea popularei curse de anduranţă Le Mans desfăşurată de curând în Franţa.

Clipul poate fi redat atât pe un desktop sau laptop, cât şi pe un smartphone sau o tabletă. Partea fascinantă este că, dacă optaţi pentru redarea sa pe un gadget portabil, folosind aplicaţia YouTube, aceasta din urmă va profita de giroscopul din telefon pentru a schimba perspectiva de vizionare.

Alexandru Puiu
05:56 15.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video