Până şi cimpanzeii s-au săturat de drone [VIDEO]

Scenariile în care au ajuns să fie folosite drone, sunt surprinzător de variate, dar se pare că cel puţin filmările care implică animale nu ies bine în permanenţă.

La fiecare câteva zile, citim noi ştiri legate de drone. Câteva dintre ele sunt legate de noi modele, dar majoritatea descriu scenarii la limita absurdului în care diverşi proprietari de astfel de gadgeturi au ajuns să-şi folosească jucăriile. Unele dintre ele sunt amuzante, altele sunt destul de triste, având în vedere că s-au înregistrat şi arestări ale posesorilor de drone care le-au folosit în medii nepermise. Uni s-au trezit chiar şi cu drona împuşcată, dar aceea este altă poveste.

După ce în urmă cu aproximativ o săptămână atrăgeam atenţia asupra unei drone ce a fost atacată de un vultur la mare înălţime, de această dată ete vorba de un cimpanzeu care a avut o problemă cu zburătoarele electrice. Respectivul gest agresiv a survenit după câteva minute în care a urmărit drona de la distanţă. Din păcate, pentru că persoana care controla drona nu a fost atentă la momentul în care cimpanzeul a luat un băţ în mână, nu a trecut mult timp până la o lovitură destul de ,,dureroasă” pentru gadgetul deloc ieftin.

Întregul eveniment s-a desfăşurat într-o grădină zoologică, iar filmarea a fost doar un experiment pentru a analiza reacţia animalelor la astfel de echipamente. Combinaţia dintre zgomote ciudate şi creaţii necunoscute se pare că nu este una de care cimpanzeii să fie însă foarte încântaţi.

Reacţia cimpanzeilor este cu atât mai interesantă cu cât aceştia sunt rareori agresivi şi aproape niciodată nu iau beţe în mână pentru a se lua la bătaie. ,,Operatorul dronei a subestimat în mod evident semnificaţia faptului că ambii indivizi au luat cu ei o creangă lungă cu care s-au căţărat pe schelărie. Acesta nu este un comportament observat frecvent la aceşti cimpanzei.” Jan A. R. A. M. van Hooff, unul dintre supraveghetorii de la grădina zoologică în cauză a descris foarte originalitatea situaţiei.

Alexandru Puiu
07:13 07.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video