OneBoard PRO+ e o tastatură mecanică cu Android

OneBoard PRO+ e o tastatură mecanică cu Android

Similar cu primele computerele personale HC care ascundeau în tastatură, OneBoard PRO+ e o tastatură mecanică ce rulează Android.

Întotdeauna ne vor aduce aminte de vremurile de mult apuse în care ne entuziasmam la clinchetul specific apăsării fiecărei taste. Dacă ne întoarcem însă şi mai mult în timp, la primele computere personale, acelaşi clinchet este o referinţă clară către primele sisteme HC care se ascundeau într-o tastatură mecanică supra dimensionată.

Plecând de la această premisă, o companie mai puţin cunoscută, a lansat oficial OneBoard PRO+. Ilustrată în imaginea de mai sus, la prima vedere, aceasta este o banală tastatură. În realitate însă, în spatele acelor taste mecanice ce folosesc renumitele switch-uri Cherry MX, se ascunde un întreg computer, fie el şi cu Android. Practic, acesta este un PC pentru noua generaţie de internauţi care, în cea mai mare parte, se mulţumesc cu funcţionalitatea oferită de sistemul de operare al celor de la Google.

Pentru a profita de PC-ul din interior, nu trebuie decât să conectaţi tastatura la un monitor şi să mai adăugaţi un mouse la această ecuaţie. De asemenea, dacă vă încântă suficient de mult designul tastaturii şi faptul că este mecanică, o puteţi asocia şi la un desktop clasic, neglijând complet puterea de procesare din interior. În ceea ce priveşte configuraţia hardware, OneBoard PRO+ ascunde un SoC Rockchip quad core tactat la 1,8GHz, 2GB RAM, o memorie internă de 16GB de tip eMMC şi un slot SD pentru extinderea capacităţii de stocare. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 4.4 KitKat.

Preţul pentru acest gadget unic ce va atrage atenţia cunoscătorilor este 290 de dolari şi poate fi achiziţionat de pe Banggood.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: