24 sept. 2015 | 09:00

Nu va fi niciodată ieftin, dar noul Vertu este foarte rapid

ACTUALITATE
Nu va fi niciodată ieftin, dar noul Vertu este foarte rapid

După câţiva ani în care un telefon Vertu era bun doar la vorbit, serii de modele precum New Signature Touch ne înfăţişează viiorul roz al companiei britanice. 

Când cei de la Vertu încercau să intre pe piaţa smartphone-urilor, acum câţiva ani, făceau respectivul gest cu câteva terminale cu Android ce aveau dotări modeste şi construcţii impresionante. Noul Signature Touch lasă la o parte aceste particularităţi de design în favoarea unui set de specificaţii cu mult peste media ofierită de marii giganţi din industrie.

În primul rând, creierul întregii afaceri include un SoC Snapdragon 810 cu nu mai puţin de 4GB RAM. Trecând peste faptul că Snapdragon 820 este în continuare în stadiu de proiect, 810 fiind vârful de gamă, gândiţi-vă doar la noile iPhone 6S care nu sunt deloc ieftine şi au doar 2GB RAM. Fiecare model de Vertu Signature Touch va fi livrat cu o memorie internă de 64GB, dar spaţiul de stocare va suporta upgrade-uri de până la 2TB prin intermediul unor carduri microSD.

În locul ecranului de 4,7 inci folosit în vechiul telefon din acceaşi clasă, această versiune actualizată va face saltul până la panou Full HD de 5,2 inci. Bateria este de 3160 mAh, iar dacă vreţi să v-o încărcaţi rapid este prezentă şi compatibilitatea cu standardul Quick Charge 2.0. Pe lângă WiFi, traficul de date se va realiza folosind cele mai avansate reţele LTE. Camera principală de 21 megapixeli va fi dotată cu F/2.2, în timp ce pentru selfie-uri veţi folosi o cameră de 2.1 megapixeli.

Ca în cazul fiecărui alt telefon pe care Vertu la produs vreodată, din ecuaţie nu lispeşte serviciul plătit Vertu Dededicated Concierge. Acesta este un asistent virtual care, în loc să folosească tehnologii precum cele din spatele Siri sau Cortana, foloseşte un om adevărat pentru a vă oferi soluţii la probleme zilnice. Incluse în preţul produsului sunt 18 luni de acces la Concierge, în loc de 12 luni cât era întrecut. Preţul pentru noul Vertu începe la 9900 de dolari şi atinge, în funcţie de materialele pentru care aţi optat, 21.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele