Noul Nexus 6P nu este atât de rezistent pe cât ai crede


Anunțat cu surle și trâmbițe după un val foarte stufos de speculații, abia acum începe să ajungă la utilizatori noul Nexus 6P, iar primele teste nu includ motive de laudă

Ați avut din totdeauna o fascinație pentru linia de smartphone-uri Nexus? Cei de la Google au încercat să se ridice la nivelul pretențiilor utilizatorilor prin două noi terminale lansate în ultima lună. Rezultatul unor colaborări cu LG, respectiv Huawei, acestea din urmă poartă numele Google Nexus 5X și Google Nexus 6P. Pentru că cel de-al doilea este și cel mai mare dintre cele două, mulți s-au întrebat dacă nu cumva acesta este și mai flexibil sau sensibil la căzături. Răspunsul la aceste întrebări ne este oferit de JerryRigEverything sub forma unui clip postat zilele trecute pe YouTube.

În teorie, Nexus 6P are tot ce-i trebuie pentru a fi destul de andurant, inclusiv un stat de protecție Gorilla Glass 4. Din păcate, produsul finit nu doar că se zgârie surprinzător de ușor, dar după mai multe tentative de a-l zgâria, la un moment dat, ecranul s-a și crăpat fără vreun contact cu o suprafață de beton sau ceva similar. La testul cu bricheta aprinsă, în timp ce majoritatea telefoanelor testate s-au înnegrit în zona expusă la căldură extremă, Nexus 6P s-a albit, iar respectiva culoare nu a mai dispărut în timp. Când a venit vorba de îndoit, deși nu au fost folosite echipamente specializate pentru a identifica cu precizie volumul de forță aplicată, același smartphone lansat de Google nu pare să fi fost foarte rezistent.

Per ansamblu, întregul test nu este deloc științific sau repetabil. Chiar și în aceste condițiii însă, ne ajută să ne formăm o părere clară legată de sensibilitatea aparatului. Concluzia? Aveți un pic mai multă grijă de Nexus 6P în comparație cu alte telefoane recente, pentru că s-ar putea să vă pară rău.

Alexandru Puiu
10:38 31.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video