Planuri mari pentru Nokia: Să vândă din nou telefoane și gadgeturi de realitate virtuală

Planuri mari pentru Nokia: Să vândă din nou telefoane și gadgeturi de realitate virtuală

După ce au vândut divizia de mobile către Microsoft, cei de la Nokia au de gând să revină pe piață cu un nou dispozitiv.

În anul 2013, finlandezii de la Nokia încheiau un contract cu Microsoft în urma căruia divizia de mobile plus alte 8.500 de patente au fost transferate către gigantul din Redmond. De asemenea, acesta are dreptul exclusiv de a se folosi de brandul Nokia pe telefoane până în anul 2016. Iar după cum scrie publicația Recode, finlandezii deja par a plănui o revenire în forță la acea dată. Telefoanele apar în planurile pentru 2016 și realitatea virtuală pentru viitor.

Nu se știe exact cum vor face acest lucru sau ce dispozitive au de gând să scoată pe piață, însă Nokia deja ne-a impresionat cu tableta N1 lansată în urmă cu ceva timp. Este clar că la un moment dat vom asista la lansarea unor noi smartphone-uri cu brandul Nokia, însă noua țintă a companiei pare a fi realitatea virtuală. O pereche de ochelari pentru realitate virtuală i-ar face pe finlandezi rivali direcți și în acest sector cu mai-marii de la Samsung, Sony și HTC.

Ce telefoane ar produce Nokia? Cum este foarte greu să ai succes cu o nouă platformă, mai ales dacă nu aduci nimic cu adevărat nou față de cele consacrate, cel mai probabil Nokia va încerca în 2016 să folosească Android sau Sailfish. Până atunci Jolla se va stabiliza, își va stabiliza ecosistemul, și ar putea folosi platforma. Desigur, s-ar putea ajunge la o preluare: Nokia cumpără Jolla și folosesc în continuare Sailfish și Android pe două categorii de telefoane. Puteți citi mai multe despre intențiile finlandezilor de a produce noi telefoane pe Playtech aici.

 

Citește și: