Noile smartphone-uri Nexus 2015 au o dată de lansare

Noile smartphone-uri Nexus 2015 au o dată de lansare

De câţiva ani, cei de la Google ne-au obişnuit cu câteva anunţuri pe partea de smartphone-uri şi tablete sub numele de Nexus. Tradiţia continuă şi în 2015.

Programul Nexus le permite celor de la Google să lanseze în fiecare an unul sau mai multe smartphone-uri produse de diverse companii sub atenta lor suprveghere. Dacă într-un an nu sunt mulţumiţi de rezultate, anul viitor apelează la alt gigant din industrie. Până la această oră, nimeni nu s-a aşteptat însă că gigantul din Mountain View să extindă colaborare cu o companie pe durata a doi ani.

Dacă zvonurile din ultimele săptămâni se confirmă însă, după ce în 2013 am văzut primul LG Nexus 5, în 2015 sunt şanse semnificative să-l vedem pe al doilea. Acesta ar urma să fie construit în jurul unui display Full HD de 5,2 inci cu un procesor Snapdragon 808 la interior. Fratele său mai mare va fi un Nexus 6 produs pentru prima oară de Huawei, cu o diagonală de 5,7 inci, un ecran Quad HD şi un Snapdragon 810 ascuns în carcasă. Amatorii de securitate sporită se vor bucura să afle că ambele modele vor integra şi un senzor de amprentă pe spatele carcasei.

Ca orice altă companie care se respectă, Google nu a confirmat la nici un nivel existenţa acestor aparate. Lăsând la o parte acest detaliu, cei de la CNET au informaţii de la sursă apropiată de companie cum că pe 29 septembrie va avea loc o conferinţă Google în San Francisco. În respectivul context, pe lângă câteva anunţuri legate de software şi servicii, e aproape sigur că vom afla toate detaliile despre noile dispozitive Nexus. Fapul că pe 15 octombrie 2014 a avut loc conferinţa de lansare pentru Nexus 6 întăreşte posibilitatea de materializare a noilor zvonuri. În plus, sunt şanse destul de mari ca acestea să fie primele terminale preinstalate cu Android 6.0 Marshmallow, o altă noutate despre care aşteptăm cu interes să aflăm mai multe detalii la respectivul eveniment.

Citește și: