22 sept. 2015 | 13:53

Moarte la minut: selfie-urile fac mai multe victime decât rechinii

ACTUALITATE
Moarte la minut: selfie-urile fac mai multe victime decât rechinii

Un turist japonez în vârstă de 66 de ani a murit, iar partenerul său de călătorie a fost rănit serios, din cauza faptului că au căzut pe scări în timp ce încercau să facă un seflie la Taj Mahal. Astfel, moartea turistului face ca numărul deceselor cauzate de selfie-uri, de anul acesta, să ajungă la 12. Pentru a face o comparație, în aceeași perioadă, doar opt oameni au murit atacați de rechini.

Deși sună ca o glumă, din păcate nu este. Decesele sunt un semnal de alarmă pentru faptul că turiștii se concentrează mai mult la ecranele telefoanelor decât la mediul înconjurător necunoscut. Patru dintre decesele cauzate de selfie-uri, de anul acesta, au avut loc după ce persoanele au căzut pe scări. Pe locul doi în lista cauzelor se numără accidentele care implică trenurile. Decesele au survenit după ce persoanele au dorit să facă o poză cu un tren, și astfel au fost loviți, sau după ce s-au urcat pe un tren pentru a face o fotografie și au fost grav electrocutați.

Nu este clar dacă numărul selfie-urilor „ucigașe” este în plină creștere, dar din ce în ce mai mulți turiști umplu paginile ziarelor cu încercările lor periculoase pentru a face o fotografie memorabilă. S-au închis parcuri din cauza faptului că oamenii încercau să facă selfie-uri cu urși, iar toridele, deja o activitate periculoasă, a devenit motivul de îngrijorare al autorităților, după ce mai multe persoane au încercat să facă un selfie cu taurii.

Pentru că nu se știe cât de departe se poate ajunge cu nebunia aceasta pentru selfie-ul perfect, care să impresioneze toți prietenii de pe rețelele sociale, multe atracții turistice au început să interzică selfie-urile, sau cel puțin selfie stick-urile. În luna iulie, oficialii din Rusia au publicat o broșură care atrăgea atenția asupra acestui gen de fotografii care te pot costa viața. Amatorii de selfie-uri erau avertizați să fie atenți la arme, animale periculoase, trenuri și fire electrice.

„Înainte să facă un selfie, oricine trebuie să se gândească la faptul că goana după un număr mare de like-uri ar putea consta într-o călătorie spre lume de dincolo, iar ultima fotografie extremă ar putea deveni chiar ultima poză pe care o va face vreodată”, a declarat un oficial rus pentru Al Jazeera.