18 feb. 2015 | 12:58

Microsoft Office pentru iOS devine compatibil cu iCloud şi alte servicii de stocare

ACTUALITATE
Microsoft Office pentru iOS devine compatibil cu iCloud şi alte servicii de stocare

Printr-o mutare neaşteptată de la creatorii OneDrive, aplicaţiile au început să fie compatibile cu iCloud şi alte servicii de stocare.

La aproximativ două luni după ce aplicaţiile de mobil din suita au început să comunice cu DropBox, gigantul din Redmond îşi surprinde din nou utilizatorii. În definitiv, nu se aştepta nimeni ca aceeaşi companie care a creat OneDrive să se mândrească cu suportul pentru un amalgam de servicii pentru stocare în cloud.

Cu toate acestea, Microsoft a anunţat astăzi că cele mai recente versiuni ale aplicaţiilor sale Word, Excel şi PowerPoint pentru iOS suportă interacţiunea cu fişiere stocate în iCloud, indiferent dacă acelea au fost sau nu create în aceleaşi programe. De asemenea, compania americană a început să suporte şi alte câteva servicii online cu o funcţionalitate similară. Box, Citrix sau Salesforce se numără printre primele companii care au promis că vor lucra cu Microsoft pentru a luat parte la acest nou program intitulat sugestiv Cloud Storage Partner.

Utilizatorii vor putea să deschidă, editeze sau salveze fişiere în toate acele locaţii virtuale folosind oricare dintre aplicaţiile de productivitate arhicunoscute. Luând în calcul probabil popularitatea iDevice-urilor în piaţă, toate aceste funcţii noi au fost introduse pentru prima oară în aplicaţiile Microsoft Office pentru iPhone şi iPad. În perspectivă, oficialii companiei fondate de Bill Gates au promis că vom vedea acelaşi nivel de flexibilitatea şi în Word, Excel sau PowerPoint pentru Windows 10 şi Android.

Pentru că vorbim de servicii online, Microsoft a ţinut să menţioneze şi că aplicaţiile sale web din suita Office Online comunică la fel de bine cu serviciile voastre favorite de stocare în cloud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele