Microsoft pierde miliarde de dolari din cauza Office-ului de iOS

, 16 Feb, 11:10

Cele mai dramatice demonstratii de abilitati statistice sunt cele care arata cati bani ar fi putut face o companie precum Microsoft, daca lua o decizie buna.

Microsoft Office iOS pierderi

In curand se face un an de cand am anuntat primele zvonuri legate de aparitia „in curand” a . Din pacate, suita respectiva nici acum nu este disponibila in AppStore.

Cu un succes incredibil atat pe Mac cat si pe PC, alegerea celor de la Microsoft de a nu-si porta pe iDevice-uri se pare ca valoreaza enorm. In fiecare an in care Office-ul nu poate fi descarcat din iTunes AppStore, gigantul din Redmond pierde 2,5 miliarde de dolari, dupa cum a calculat un analist Morgan Stanley, Adam Holt. Pentru calcul a fost luat in considerare si un procent de 30% retinut de Apple.

Studiul lui Holt arata ca 30% dintre utilizatorii de iPad ar cumpara Microsoft Office daca ar fi lansat astazi, a putut sa ajunga la respectiva suma. Studiul a avut in vedere afinitatea utilizatorilor de iOS de a lucra in aplicatii gen Word, Excel sau PowerPoint pe tablete sau smartphone-uri.

Singura cauza plauzibila a intarzierii pe termen nelimitat a Office-ului de iOS pare sa fie legata de Windows Phone. Intr-o perioada in care platforma mobila a companiei abia reuseste sa castige cativa utilizatori, lansarea suitei Microsoft Office pe un alt sistem de operare ar putea avea un impact negativ asupra popularizarii WP8.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail