02 feb. 2015 | 05:16

Microsoft apelează la coarda sensibilă pentru a vinde produse [VIDEO]

ACTUALITATE
Microsoft apelează la coarda sensibilă pentru a vinde produse [VIDEO]

Prin două reclame simple şi eficiente, cei de la încearcă să vă sensibilizeze când vine vorba de beneficiile tehnologiei în viaţa de zi cu zi.

În contextul în care o reclamă de 30 de secunde difuzată în timpul pauzei dintre reprize de la Super Bowl a costat aproximativ 4,5 milioane de dolari, cei de la Microsoft nu au făcut economie prin difuzarea a două reclame de 60 de secunde.

Anul trecut, în timpul popularului Super Bowl, cei de la Microsoft au iniţiat o campanie publicitară intitulată #Empowered. Folosind aceeaşi filozofie, anul acesta ne sunt oferite alte două clipuri de un minut. Acestea ilustrează două cazuri reale în care accesul la tehnologie şi tehnologia avansată fac minuni pentru viitorul copiilor. Coloana sonoră este asigurată de Common, un popular rapper american, ce foloseşte cuvintele lui Satya Nadella. Dacă respectivul discurs nu vă este necunoscut, merită să aveţi în vedere că a fost livrat de CEO-ul Microsoft într-o conferinţă recentă.

În ceea ce priveşte personajele principale ale celor două reclame, acestea poartă numele de Estella Pyfrom şi Braylon O’Neil. Prima este creatoarea unui autobuz încărcat de computere, Estella’s Brillian Bus, care se plimbă prin diverse cartiere neprivilegiate din SUA pentru a introduce tinerii săraci în tainele tehnologiei. A doua este povestea lui Braylon, un tânăr de şase ani care s-a născut fără tibii şi fibule şi care foloseşte nişte proteze avansate asistate de tehnologie Microsoft pentru a se juca diverse sporturi.

Trăgând linie, aceste două clipuri fac o treabă foarte bună în a ne atrage atenţia că în 2015 vorbim de un , cu valori diferite şi noi principii de marketing.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele