Mai aveți la dispoziție un an pentru a vă cumpăra un laptop cu Windows 7

Mai aveți la dispoziție un an pentru a vă cumpăra un laptop cu Windows 7

Microsoft a anunțat data oficială la care furnizorii vor fi nevoiți să renunțe la laptopurile cu Windows 7.

În cadrul ”ciclului Windows”, fiecare versiune de succes este urmată de una slabă, apoi de altă versiune de succes și așa mai departe. Aceasta nu este un lucru observat în ultimii ani de zile. Dacă ne uităm în urmă, putem spune că Microsoft respectă acest ”ciclu” de mai bine de 30 de ani de zile. Din fericire, Windows 7 a fost printre sistemele de operare reușite, aducând viteze mult mai bune decât versiunea precedentă.

Mai mult decât atât, Windows 7 nu a mai fost livrat cu un număr mare de programe create de Microsoft. Nu toată lumea folosea Movie Maker sau Live Writer, motiv pentru care Microsoft le-a scos din sistemul de operare. Dar vremea lui Windows 7 a trecut. Între timp au fost introduse Windows 8, 8.1, iar acum avem parte de un număr din ce în ce mai mare de dispozitive cu Windows 10.

În aceste condiții, compania din Redmond a anunțat că partenerii săi vor mai putea comercializa PC-uri dotate cu Windows 7 până la 31 octombrie 2016. După cum menționează site-ul The Register, la acea vreme, se vor fi împlinit deja șapte ani de la lansarea oficială a OS-ului. Mișcarea este încă una dintre încercările Microsoft a crește numărul utilizatorilor de Windows 10.

În luna octombrie a acestui an, Windows 10 a ajuns să aibă, 7,94% din piață, luând în calcul doar computere cu sisteme de operare Microsoft Windows. În urmă cu aproximativ o lună, aceeași valoare era de 5%, context în care reușise să depășească popularitate Windows 8. Cu 7,94 procente, următorul prag ce trebuie doborât ține de Windows XP, bătrânul SO al gigantului din Redmond care se mândrește cu un număr respectabil de 11,68 procente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: