Lenovo Phab Plus ar putea fi cel mai mare smartphone

Lenovo Phab Plus ar putea fi cel mai mare smartphone

Şansele să aveţi nevoie de un smartphone cu o diagonală atât de mare sunt infime, dar cei de la Lenovo au lansat totuşi noul Lenovo Phab Plus.

Trendul phableturilor nu pare să înceteze prea curând, iar adopţia acestor dispozitive supradimensionate este atât de mare încât nici măcar nu se mai face diferenţa dintre smartphone-uri obişnuite şi phableturi. Încercând parcă să ne aducă aminte din nou de faptul că dimensiunea unui telefon poate fi considerată din exagerată, cei de la Lenovo au anunţat noul Lenovo Phab Plus.

Trecând peste asocierea evidentă dintre Phab din denumirea produsului şi termenul phablet, cuvântul Plus vrea parcă să ne atragă atenţia că acesta e mai mult decât un phablet. În definitiv, are totuşi o diagonală a ecranului de 6,8 inci, chiar dacă s-ar putea ca această caracteristică să nu fie foarte evidentă din imaginile ataşate. Mi-aş fi dorit să fie o greşeală, dar din păcate, acest dispozitiv are într-un mod autentic o diagonală foarte apropiată de cea a tabletei Nexus 7.

Pe lângă display-ul Full HD de 6,8 inci, configuraţia hardware a smartphone-ului nu este sub nici o formă high end. Partea de procesare este asigurată de o combinţie dintre un Qualcomm Snapdragon 615 tactat la 1,5 GHz, 2GB RAM şi o memorie internă de 32GB. Suportă extinderea spaţiului de stocare prin microSD-uri. Camera principală este de 13 megapixeli, în timp ce cea frontală se rezumă la 5 megapixeli. Bateria noului Lenovo Phab Plus este de 3500 mAh, mai mult decât suficientă pentru o zi departe de priză.

Preţul pentru noul phablet Lenovo este de 406 dolari, deşi nu se ştie la această oră dacă va fi sau nu disponibil doar în China. Momentan, doar în respectivul teritoriu i s-a anunţat disponibilitate.

lenovo phab plus smartphone