Legenda ajunge pe cel mai nou iPhone: Super Mario 64 rulează pe iPhone 6 [VIDEO]

Deşi nu este o creaţie a celor de la Nintendo, merită să ştiţi că este posibil să rulaţi pe un smartphone iPhone 6 fără prea mari eforturi.

După ce am anunţat că Super Mario 64 a revenit în actualitate datorită unui proiect independent, se pare că, aceeaşi creaţie Unity poate fi experimentată şi pe iPhone 6.

În prima etapă, un dezvoltator cu numele Erik Roystan a reuşit să transpună Versiunea sa avea sufixul HD, deoarece tranziţia experienţei de acum mai bine de 15 ani la noile configuraţii hardware a permis îmbunătăţiri grafice semnificative. Pentru că respectiva iteraţie folosea motorul grafic Unity, un alt pasionat de portări a pornit de la premisa că vorbim de o experienţă cross-platform. Ca urmare, James Fletcher de la Mobot a convertit proiectul lui Roystan într-o aplicaţie de iPhone, ataşându-i în tranziţie şi câteva controale virtuale.

Rezultatul final al acestui efort poate fi urmărit în clipul de mai sus. Astfel, pentru prima oară, vă puteţi face o părere legată de modul în care Super Mario 64 rulează pe un iPhone 6. Precum în versiunea lui Roystan, doar primul nivel din jocul original pentru Nintendo 64 este disponibil.

În teorie, având în vedere că cei de la Nintendo au confirmat lansare de noi jocuri pentru mobil, nu ar trebui să dureze foarte mult până când vom vedea o variantă de Mario pentru iOS şi Android. Din păcate, nu va fi vorba de o relansare a unor jocuri mai vechi, cum îşi doresc unii fani ai seriei, ci de versiuni complet noi.

 

08:00 04.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video