Super Mario 64 primește suport pentru Oculus Rift [VIDEO]

Super Mario 64 primește suport pentru Oculus Rift [VIDEO]

Oculus Rift s-a dovedit a fi un dispozitiv foarte popular pentru comunitatea de modding. Acum acesta este compatibil cu un mod de Super Mario 64, pentru a oferi o experiență inedită de gaming.

Super_Mario_64-672x372

Desigur, nu toate jocurile pot beneficia de suportul pentru dispozitivul de realitate virtuală, însă o mare parte din jocurile mai vechi, care au disponibil codul sursă pentru entuziaști, pot primi acest update. Aceasta este și situația lui Super Mario 64, care datorită utilizatorului Chadtronic, a primit posibilitatea de a fi jucat cu acest dispozitiv, atât de discutat în ultima vreme. Folosind softuri precum TriDef 3D și Xpadder, jucătorul poate vedea jocul din perspectiva lui Mario, pe măsură ce termină fiecare nivel.

După cum se vede din clipul de mai jos, modarea nu este lipsită de bug-uri și de alte mici probleme, mai degrabă am putea spune că nu este nici măcar jucabil în acest fel. Acesta oferă totuși o perspectivă destul de impresionantă asupra jocului, una care cu siguranță nu ne-a trecut prin minte să o experimentăm.

Există multe alte jocuri la care se lucrează în prezent, pentru aducerea lor într-un stadiu în care pot fi jucate împreună cu Oculus Rift, și chiar dacă Super Mario nu este cel mai reușit în acest sens, cu siguranță că în următoarea perioadă vor apărea mult mai multe implementări pentru dispozitivul de realitate virtuală. La urma urmei, există mult prea multe dispozitive în lume și multe altele care urmează să fie livrate în urma campaniei de pe kickstarter. Probabil că pe asta se baza și Facebook atunci când a luta decizia de a cumpăra compania ce a creat Oculus Rift.

Citește și: