16 iul. 2015 | 12:35

Japonezii au reușit să creeze cel mai ciudat hotel din lume

ACTUALITATE
Japonezii au reușit să creeze cel mai ciudat hotel din lume

Un hotel din Japonia a înlocuit toți angajații cu roboți, dând astfel naștere unuia dintre cele mai ciudate hoteluri din lume.

Indiferent în câte hoteluri v-ați cazat pe parcursul vieții, probabil nu ați fost niciodată întâmpinați de un dinozaur la intrare. Acum, însă, veți avea parte de acest privilegiu în cel mai ciudat hotel din Țara Soarelui Răsare, unde un animal preistoric robotizat vă va ura ”Bun venit!”. Conducerea hotelului Henn na a apelat în mod exclusiv la roboți pentru a se ocupa de primirea turiștilor, cazarea și transportul bagajelor urmând a fi efectuate de aceste mașinării.

Hotel japonez cu roboți

Clădirea face parte dintr-un parc de distracții, iar, conform celor de la Guardian, administratorul insistă că aceasta nu este o glumă, ci un efort serios de a se folosi de tehnologie pentru a reduce costurile. Pe lângă brațul robotic uriaș folosit pentru a plasa bagajele clienților într-un seif, hotelul mai beneficiază și de un sistem de recunoaștere facială. S-a apelat la aceasta din urmă deoarece în cazul pierderii cheilor, găsirea acestora ar fi fost extrem de dificilă.

[related]

Din punct de vedere financiar, impactul roboților este deja vizibil. O noapte la ciudatul hotel costă în jur de 9.000 de yen. Acesta este echivalentul a 80 de dolari, un preț foarte bun pentru un hotel de calitate în Japonia.