Japonezii au acces la Wi-Fi gratuit pe cel mai înalt munte

Japonezii au acces la Wi-Fi gratuit pe cel mai înalt munte
13:15 15.07.2015

Alpiniștii din Japonia au motive să fie fericiți, cel mai înalt vârf din țara lor urmând a fi dotat cu propria conexiune la internet.

Prima oară când a venit vorba de instalarea unei rețele Wi-Fi pe Muntele Fuji, mulți au început să spună că aceasta va fi doar o metodă prin care oamenii vor putea publica mult mai ușor pozele făcute în acel loc. Cu toate acestea, conexiunea la internet s-ar putea dovedi extrem de utilă, mai ales pentru pasionații de alpinism care s-ar putea afla într-o situație dificilă. Aceștia ar fi informați mult mai ușor în legătură cu orice schimbare a vremii, iar în situația în care nu există semnal, Wi-Fi-ul ar putea reprezenta o metodă de contactare a autorităților.

Rețeaua va fi disponibilă în anumite puncte pe munte, iar internetul va putea fi accesat gratuit în primele 72 de ore. Acesta nu este singurul loc ciudat din lume care oferă asemenea posibilități. După cum scriu cei de la Independent, și pe muntele Everest pot fi găsite unele hotspot-uri, cel mai înalt dintre acestea aflându-se la aproximativ 5.200 de metri înălțime.

De asemenea, internetul poate fi accesat la Polul Nord, deși temperaturile vor fi probabil prea scăzute pentru orice dispozitiv mobil, iar în Israel, există un parc în care puteți întâlni măgari cu hotspot-uri atașate. Nici Stația Spațială Internațională nu face excepție, însă astronauții sunt nevoiți să se conecteze la un calculator aflat pe Pământ.

loading...