21 mart. 2014 | 14:40

Google Voice Search ascunde un easter egg ce aminteşte de Konami [VIDEO]

ACTUALITATE
Google Voice Search ascunde un easter egg ce aminteşte de Konami [VIDEO]

Deşi cei de la nu au ocolit niciodată trendul ouălelor de paşti sau easter egg, cu această ocazie, Google Voice Search reuşeşte să ne surprindă.

Google Voice Search Konami Easter Egg

De când m-am jucat prima oară un joc pe consolă sau PC, existau nişte coduri pe care le puteai introduce pentru a beneficia de anumite avantaje nemeritate. În istorie, aceastea au rămas ca Easter Eggs, iar unele au rămas mai populare decât altele.

Codul Konami este unul dintre cele mai populare coduri de acest gen. La bază, era folosit în jocuri de aventură pentru ca personajul principal să primească nu mai puţin de 30 de vieţi în plus. Respectivul cod, deşi foarte simplu, a fost o revelaţie pentru cei care l-au experimentat. Având în vedere că ne referim în acest material la Search, codul în cauză, sus, sus, jos, jos, stânga, dreapta, stânga, dreapta, pentru efecte magice, trebuie rostit cu voce tare imediat după activarea comenzilor vocale.

Tot pentru a-şi încânta utilizatorii, codul Konami a fost introdus ca o funcţie în plus dedicată celor care îşi doresc să fie un pic mai altfel în lumea online. Este suficent să porniţi browser-ul preferat şi să introduceţi codul ilustrat mai sus în Google Voice Search. Înainte de acest scenariu, cât se poate de simplu, în trecut, acelaşi cod era integrat în Pixel Chromebook şi, când era activat, se reflecta într-un spectacol de lumini multicolor emanat de capacul notebook-ului Pixel.

În definitiv, clipul de mai jos va fi cea mai bună soluţie pentru a vedea ce înseamnă introducerea de coduri verbale în Google Search cu efecte surprinzătoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele