Cum va rămâne YouTube fără creatorii de conţinut original [VIDEO]

Pentru că s-a săturat de politicile absurde al legate de monetizarea conţinutului original, un creator de conţinut a renunţat să mai posteze clipuri.

Într-o perioadă în care avem din ce în ce mai multe servicii de streaming la care putem apela pentru a consuma conţinut online, cei de la YouTube erau avantajaţi din pricina conţinutului original pe care îl ofereau. Cea mai mare comunitatea de creatori de clipuri originale şi-au găsit loc pe platforma Google pentru a încânta internauţii şi pentru a câştiga nişte bani. Se pare însă că YouTube nu mai este raiul care era odată.

Angry Joe Vargas, un creator de clipuri pe marginea jocurilor Nintendo a anunţat oficial, prin intermediul clipului pe care îl puteţi urmări mai jos, că nu va mai lansa astfel de filme. Motivul din spatele acestei decizii este cât se poate de simplu: nu mai reprezintă o activitate profitabilă. După ce în urmă cu ceva timp a postat un clip intitulat Mario Party 10, YouTube l-a anunţat că nu va putea monetiza respectivul clip pe motiv că ar conţine material video fără drepturi de autor al celor de la Nintendo. După această etapă, decizia a fost luată.

,,Nu este suficient că am cumpărat un Wii U, 4 controllere pro, 4 Wiimotes şi mai mult de patru jocuri pentru o valoare de aproximativ 900 de dolari. Ei trebuie să câştige bani când eu îmi partajez sesiunile de gameplay.” Vargas a detaliat cu un limbaj cât se poate de decent de ce nu i se par constructive astfel de practici. În contextul în care acest YouTuber are peste 2 milioane de abonaţi şi peste 300 de milioane de vizualizări pe YouTube, este evident că decizia sa va fi una destul de usturătoare atât pentru YouTube, cât şi pentru Nintendo.

Teoretic, pentru astfel de situaţii, a creat un program intitulat Creators Program, prin care cei care doresc să creeze clipuri pe baza unor jocuri dezvoltate de respectiva companie pot câştiga nişte bani. Din păcate, acelaşi program implică împărţirea câştigurilor într-un mod disproporţionat cu Nintendo şi imortalizarea de sesiuni de gameplay doar pe baza unor anumite jocuri incluse într-o listă albă.

18:30 07.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video