17 sept. 2015 | 14:05

Google reînvie Glass: cum se numește noul proiect

ACTUALITATE
Google reînvie Glass: cum se numește noul proiect

Google nu renunță la dispozitivele purtabile și a dat startul unui proiect asemănător Google Glass.

La începutul acestui an, a luat sfârșit unul dintre cele mai importante programe ale celor de la Google. Deși avusese în permanență parte de susținerea unor persoane importante, Glass nu s-a dovedit un produs de succes. Pe lângă un preț foarte mare, dispozitivul a avut parte și de probleme legate de intimitate, multe persoane fiind îngrijorate în legătură cu posibilitatea de a fi înregistrate stradă fără a-și da seama.

Dar Google nu este o companie care se lasă descurajată de un eșec, iar echipa din spatele Google Glass a reînceput să angajeze ingineri. Foarte mulți dintre aceștia, după cum scrie Wall Street Journal, sunt foști angajați ai celor de la Amazon. Divizia Lab126 a companiei conduse de Jeff Bezos a concediat de curând un număr important de ingineri, iar Google este compania care profită de pe urma schimbărilor. Aceștia ar urma să fie implicați în noul Project Aura.

Ivy Rose se va ocupa de inițiativă, însă de data aceasta va răspunde în fața lui Tony Fadell, CEO-ul Nest. Având în vedere câteva dintre proiectele în care ai fost implicați inginerii în trecut, cei de la Business Insider au sugerat că Google s-ar putea orienta asupra realității virtuale. Totuși, avem acces la mult prea puține informații pentru a putea confirma zvonurile acum.