Google reinventează Glass așa cum trebuia să o facă de la început

Google reinventează Glass așa cum trebuia să o facă de la început

Google Glass era gadgetul care ne-ar fi putut împlini visurile SF din copilărie. Deși gigantul Google a anunțat că revoluționarii ochelari nu vor mai fi comercializați, se pare că nu va renunța, totuși, definitiv la ei.

Dacă în rândul consumatorilor independenți nu a avut succesul scontat, se pare că noii Google Glass vor fi destinați mai degrabă utilizării în întreprinderi, inclusiv în spitale și fabrici. Cea mai mare problemă a acestui dispozitiv a fost mereu aspectul. O persoană cu Google Glass pe nas mereu sare în evidență, iar cei de la Google nu au reușit să rezolve această problemă nici cu a doua versiune, care se monta peste o pereche de ochelari obișnuiți.

Se pare, însă, că noul model va arăta chiar ca o pereche obișnuită de ochelari și va fi adaptat utilizării în exteriorul locuinței, scriu cei de la RecodeDe asemenea, va prezenta un mic ecran în partea superioară dreaptă a unghiului de vedere al utilizatorului, spre deosebire de afișarea imaginii în centru, precum ODG R7 sau Microsoft HoloLens.

Proiectul a fost preluat de Tony Fadell anul acesta, iar pe lângă adaptarea gadgetului pentru utilizatorul obișnuit, acesta a promis și eventuale îmbunătățiri de hardware și software. El a declarat, acum nu mult timp, că vede purtabilele ca un domeniu în care Google ar trebui să facă investiții pe termen lung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: