Google Photos, colecţia ta online de fotografii, devine mai deşteaptă

Google Photos, colecţia ta online de fotografii, devine mai deşteaptă

În luna mai a acestui an, în cadrul Google I/O, cei de la Google au anunţat noul serviciu Google Photos. Aseară, acesta a primit un update foarte important.

Nu multe sunt serviciile online pe care vă puteți stoca toată colecția voastră de fotografii digitale gratuit, dar Google vă oferă unul dintre cele mai atrăgătoare. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este că respectiva noțiune de nelimitat se aplică imaginilor de până la 16 megapixeli şi clipurilor video la rezoluție Full HD. Dacă aveți imagini sau clipuri la rezoluție mai mare, acestea vor fi redimensionate automat. Este decizia voastră dacă un astfel de gest vă deranjează sau nu. Flickr de exemplu nu redimensionează filmele şi fotografiile voastre, dar vă oferă ,,doar” un terrabyte de spaţiu gratuit.

Revenind însă la Google Photos, dacă aveți o colecție stufoasă de imagini, prin noul update, viața voastră va deveni semnificativ mai ușoară. Dacă vreți să găsiți rapid o imagine sau vreți să sortați întreaga colecție, un algoritm performant de inteligență artificială facilitează astfel de activități.

În cadrul aceluiași eveniment în care au fost anunțate noile Nexus 5X, Nexus 6P şi Pixel C am aflat că serviciul Google Photos va fi capabil, de acum înainte, să identifice oameni și obiecte în fluxul vostru foto şi, după aceste criterii aparent arbitrare, să le grupeze împreună automat. Astfel, nu veți mai căuta prin câteva mii de fotografii doar după criteriu cronologic. Tot acum, ați câștigat abilitatea de a da tag unei persoane în fotografiile voastre din aplicația de mobil sau pe web, atât printr-un nickname, cât și prin numele complet al persoanei, pentru a le găsi mult mai ușor ulterior.

O funcție pe care utilizatorii de iPhone o au de mult timp nativ, în Google Photos va purta numele de Shared Albums. Aceasta va reprezenta o metodă prin care împreună cu prieteni sau membrii ai familiei, veți putea contribui cu toții la un album cu propriile imagini și clipuri.

Până la finalul acestei săptămâni, versiunea actualizată de Google Photos va fi disponibilă pentru Android, urmând ca în următoarele săptămâni aceleași modificări să ajungă și în versiunea de iOS a aplicației sau pe web.