Fără să vă atingeţi Android-ul, puteţi trimite mesaje pe WhatsApp şi Viber

Fără să vă atingeţi Android-ul, puteţi trimite mesaje pe WhatsApp şi Viber

Prin intermediul celui mai nou update la aplicaţia nativă Google, puteţi trimite mesaje pe WhatsApp şi Viber fără să vă atingeţi Android-ul.

În luna aprilie a acestui an, cei de la Google au permis dezvoltatorilor de aplicaţii terţe să se ancoreze cu comenzi vocale în sistemul Ok Google de pe Android. Respectiva iniţiativă a fost foarte importantă deoarece v-a permis, prin intermediul Google Now, să faceţi mult mai multe sarcini cu respectivul asistent virtual decât căutări pe internet.

Începând de astăzi, prin intermediul unor comenzi vocale personalizate puteţi trimite mesaje instant folosind aplicaţii terţe de chat, nu doar SMS-uri, email-uri sau Hangouts. În contextul în care toate acestea le puteţi face fără să ridicaţi telefonul de pe masă, inovaţia s-ar putea să vă facă viaţa semnificativ mai uşoară.

Mai mult decât atât, întreaga iniţiativă este cât se poate de simplă. Este suficient să spuneţi „Ok Google, send a WhatsApp message to John„, iar în secunda următoare telefonul vă va ruga să începeţi dictarea mesajului. Înainte de confirmarea trimiterii printr-un alt mesaj vocal, telefonul vă va mai citi o dată textul dictat anterior. Pentru un grad de eficienţă sporită, puteţi include corpul mesajului în comanda iniţială. ,,Ok Google, send a WhatsApp message to John: Let’s go out for coffee.

Dacă întregul scenariu definit mai sus nu funcţionează nativ pe dispozitivul vostru cu Android, asiguraţi-vă că rulaţi cea mai nouă versiune de WhatsApp şi că aveţi ultima variantă a aplicaţiei Google. Din start, sistemul definiti mai sus funcţionează cu WhatsApp, Viber, WeChat, Telegram şi NextPlus.

Din păcate, cum se întâmplă de altfel de fiecare dată, comenzile vocale detaliate mai sus momentan funcţionează doar în limba engleză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: