Google aduce pe Windows XP cele mai noi versiuni de Chrome

Google aduce pe Windows XP cele mai noi versiuni de Chrome

Deşi a trecut mult timp de când cei de la Microsoft au încheiat oficial suportul pentru , noile versiuni de Google Chrome rulează pe platformă.

Considerat în continuare ca fiind unul dintre cele mai stabile sisteme de operare, Windows XP continuă să fie folosit de câteva . Are o cotă de piaţă semnificativă, este prezent în bancomate şi în foarte multe instituţii ar costa foarte mult tranziţia la Windows 7 sau 8 pentru a se justifica investiţia. Din acest motiv, chiar dacă Microsoft a încetat să mai ofere suport pentru el, există multe companii care ne demonstrează că nu au uitat de acest sistem de operare cu o vechime de aproape 14 ani.

Printre ele se numără şi Google. Gigantul din Mountain View tocmai a anunţat oficial că a revenit asupra deciziei de a înceta suportul pentru XP. În teorie, în luna mai a acestui an ar fi trebuit să fie lansată ultima versiune de Chrome compatibilă cu bătrâna platformă. Conform noilor informaţii, cel puţin până la finalul lui 2015, dacă vă aflaţi printre cei care folosesc în continuare acea iteraţie de Windows, veţi putea avea instalate versiuni actualizate ale browser-ului Google.

,,Vrem ca oamenii să aibă opţiunea de a folosi un browser actualizat şi cât se poate de sigur pe un sistem de operare ce nu mai este suportat oficial.” Mark Larson, directorul pe inginerie la Chrome a afirmat foarte senin că această decizie are în spate interesul milioanelor de utilizatori de Windows XP. Ca urmare, se pare că mai aveţi timp până în 2016 să vă instalaţi un alt sistem de operare. Cine ştie? Windows 10 s-ar putea să fie o alternativă mai mult decât decentă.

 

Citește și: