Google a anunţat oficial noul Nexus 5X

Google a anunţat oficial noul Nexus 5X

În urma unui val de zvonuri care au lăsat puţine lucruri deschise interpretării, cei de la Google au lansat oficial noul smartphone LG Nexus 5X.

Nu trebuia să fiţi pasionaţi de tehnologie pentru a şti exact cum arată şi de ce este capabil noul Nexus 5X înainte lansării oficiale a celor de la Google. Cu toate acestea, gigantul din Mountain View a reuşit totuşi să detalieze şi câteva aspecte surpriză.

Noul telefon Nexus 5X este produs de cei de la LG, precum fostul Nexus 5 lansat în urmă cu doi ani. Are un ecran cu diagonala de 5,2 inci şi o rezoluţie nativă 1080p. De procesare se ocupă un Snapdragon 808 pe 64 de biţi, bateria este de 2700 mAh, iar camera principală este de 12 megapixeli. Pentru încărcare şi transfer de date foloseşte un port USB Type C, reversibil la fel ca Lightning, iar greutatea sa totală este de 136 de grame.

Cercul argintiu foarte evident de pe spatele aparatului, dup cum probabil aţi bănuit, este un cititor de amprente intitulat Nexus Imprint. După spusele Google, acesta citeşte o amprentă în doar 600 ms, iar precizia ar trebui să fie una foarte mare.

Camera de pe Nexus 5X de 12 megapixeli are multe în comun cu cea de pe iPhone 6S. Poate filma conţinut vide la rezoluţie 4K şi 30 de FPS-uri, îar la rezoluţie HD, numărul cadrelor imortalizate este de 120 FPS. Un dublu tap pe butonul de Home, la fel ca în cazul Galaxy S6, va porni instant aplicaţia de captură.

Designul aparatului nu este nici pe departe revoluţionar, dar pare solid şi trainic. La 379 de dolari pentru varianta de 16GB şi 429 de dolari pentru versiunea de 32GB, s-ar putea să fie unul dintre cele mai bune şi ieftine telefoane nesubvenţionate pe care le-aţi putea achiziţiona, iar aceasta s-ar putea să fie particularitatea cea mai importantă pentru cei de la Google. Sistemul de operare preinstalat este Android M.