Ochelarii Google Glass sunt folosiți de inginerii BMW pentru a găsi problemele mașinilor

Ochelarii Google Glass sunt folosiți de inginerii BMW pentru a găsi problemele mașinilor

Deşi au fost aspru criticaţi încă de la lansare, Google Glass sunt totuşi destul de utili, cel puţin din punctul de vedere al celor de la BMW.

Inginerii BMW folosesc Google Glass în fabrică
Inginerii BMW folosesc Google Glass în fabrică

Într-o fabrică a germanilor de la BMW din Carolina de Sud, ochelarii sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi controlul calităţii. Gadgetul Google Glass este folositor la testarea automobilelor care fac tranziţia de la prototip la producţie propriu-zisă. Maşinile de pre-serie de la BMW sunt legătura între prototipurile care iau ochii la show-urile auto şi maşinile care urmează să intre în producţia de serie.

Acestea sunt, de fapt, prototipuri de producţie puse pe banda de fabricaţie pentru a se verifica dacă sunt viabile din punct de vedere economic pentru producţia de masă. Aceasta metodă de testare cu Google Glass este vitală pentru că descoperă o serie de fisuri de fabricaţie ce nu ar fi fost vizibile decât după ce maşina ar fi intrat în producţie.

Din acest motiv, inspectorii care testează calitatea şi inginerii de design au nevoie de un “teren comun” prin care să se înţeleagă mesajul. Iar cum mesajele scrise şi fotografiile sunt capabile să acopere doar una din patru probleme apărute, intervine tehnologia purtabilă Google Glass.

Cei de la BMW speră că Google Glass vor putea să arate problemele mai bine decât aceştia pot pune în cuvinte. Dispozitivul va fi folosit pentru a trimite clipuri nu mai mari de două minute prin care să fie semnalate toate problemele. Programul pilot este parte a unei campanii inițiate de constructorul auto, prin care tehnologia va susţine procesul de planificare şi producţie auto.