Fujitsu Arrows NX F-04G, primul telefon care îți scanează irisul

Nu neapărat pentru că ai nevoie, dar Fujitsu tocmai a lansat în Japonia, prin cel mai mare operator, primul telefon din lume care îți scanează irisul. Așa cum Motorola a implementat scanarea amprentei pe un telefon, japonezii se vor primii în acest nou domeniu al securizării dispozitivului.

Scanarea amprentei pare atât de învechită acum că Fujitsu a lansat scanarea irisului. Este în continuare o tehnologie interesantă, dar s-ar putea dovedi prea puțin utilă. Totuși, operatorul japonez Docomo a lansat Fujitsu Arrows NX F-04G, conform PhoneArena, și este primul din lume care să îți securizeze datele… cu o privire.

Așa cum ne-au obișnuit smartphone-urile din Japonia, mai ales ale Fujitsu, Arrows NX F-04G nu impresionează prin design, dar are un hardware foarte bun. De asemenea, nu are un preț prea mic, o parte din acesta fiind pus pe seama senzorului și noutății aduse de acesta. Trebuie menționat însă că și ZTE Grand S3 scanează ochiul, dar se folosește de tiparul vaselor de sânge. A fost prezentat la MWC 2015 și tehnologia este a EyeVerify.

Ca dotări acest Fujitsu Arrows NX F-04G are un ecran de 5,2 inci la rezoluție QuadHD, folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 810 cu opt nuclee, are 3GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 32GB. Și da, oferă suport pentru card microSD ca să stochezi mai mult. Rulează Android Lollipop și este rezistent la apă și praf. Dacă nu te interesează atât de mult acel scanner de iris, are o baterie de 3.120 mAh și o cameră foto de 21,5 megapixeli.

Fujitsu Arrows NX F-04G

Funcția pentru scanarea irisului se numește Iris Passport și, odată ce l-ai configurat, poate fi folosit pentru a-ți debloca telefonul, pentru a plăti sau pentru a te autentifica în anumite aplicații. Fujitsu se laudă că scannerul său este atât de bun, încât poate face diferența și între ochii gemenilor. Și pentru că acest telefon Fujitsu a fost lansat în rețeaua Docomo, n-ar strica să vezi videoclipul de mai jos în care operatorul se laudă cu ușurința acestor metode de autentificare. Asta dacă ești acel tip de om care uită orice fel de parolă pe care el însuși o alege.

17:33 16.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video