03 dec. 2015 | 17:33

Francezii vor să construiască o mașină electrică surprinzător de ieftină

ENTERTAINMENT
Francezii vor să construiască o mașină electrică surprinzător de ieftină

Guvernul francez a înțeles că schimbările climatice sunt o problemă cât se poate de serioasă. În această idee, a anunțat o competiție globală, care va fi câștigată de cel care va reuși să creeze un prototip de mașină electrică mai ieftină de 7.500 de dolari.

Ségolène Royal, ministrul Ecologiei, Dezvoltării Sustenabile și Energiei, a explicat că scopul e „să creeze o mașină electrică pentru oameni”. Aceasta și-o imaginează ca fiind mică, ușoară, rapid de încărcat, cu o înfățișare atipică mașinilor electrice tradiționale. De asemenea, prețul menționat reprezintă o limită superioară, iar ministrul crede că acesta poate coborî chiar și la 5.300 de dolari, potrivit Gizmodo.

Planul francezilor e să își ocupe un loc clar delimitat pe piața vehiculelor electrice, care se crede că va domina industria auto în aproximativ cinci ani. Royal a mai spus și că speră ca această competiție să genereze inovație și să stimuleze oamenii să vină cu idei îndrăznețe.

Nu este prima intenție de a crea o mașină electrică rezonabilă ca preț. În India, modelul de mașină electrică e20 costă aproximativ 15.000 de dolari, dar nu a fost foarte bine primită de consumatori. Dacă Franța se va descurca mai bine, rămâne de văzut.

Momentan, liderul pe piața mașinilor electrice e Tesla Motors, care are competitori precum Google și chiar și Apple. Elon Musk, fondatorul companiei, are numeroase alte proiecte ambițioase, unul vizând chiar colonizarea planetei Marte. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.