Facebook facilitează strângerea de fonduri prin noi unelte

Facebook facilitează strângerea de fonduri prin noi unelte

Cu aproape 1,5 miliarde de utilizatori, Facebook reprezintă mediul perfect prin care ați putea primi ajutor pentru o problemă. Până acum, nu existau însă uneltele.

Există multe lucruri care se pot face pe Facebook datorită numărului foarte mare de utilizatori. Te poți informa rapid în legătură cu un eveniment care s-a desfășurat în urmă cu câteva minute sau poți promova o situația urgentă în cazul în care ai nevoie de ajutor. Cu alte cuvinte, Facebook poate fi folosit și la multe lucruri bune. Până de curând însă, compania condusă de Mark Zuckerberg nu vă punea la dispoziție foarte multe unelte prin care să beneficiați de ajutor financiar, de exemplu.

Într-o mutare destul de neașteptată, Facebook a anunțat lansarea de unelte dedicate în principal organizațiilor și fundațiilor de binefacere menite să faciliteze strângerea de fonduri. Organizațiile nonprofit verificate, pe paginile lor publice vor putea posta campanii de strângere de fonduri pe diverse subiecte. În respectivul context, veți putea vedea rapid câte persoane au contribuit, ce tipuri de donații sunt necesare și cât încearcă să strângă. Secțiunile speciale marcate Fundraisers din paginile publice vor reprezenta un loc dedicat pentru strângerea de fonduri pe termeni lung, o secțiune prin care puteți vedea povestea acelei acțiuni și evoluția strângerii de finanțe.

Butonul Donate, pe care îl activați pentru a iniția o donație, a fost de asemenea îmbunătățit semnificativ. De acum, este suficient doar să-l atingeți și să vă introduceți datele de card, fără să mai părăsiți pagina de Facebook sau propriul News Feed, pentru a ajuta la strângerea de bani pentru o cauză nobilă.

În prima etapă de propagare, aceste noi măsuri pentru strângerea de fonduri vor fi disponibile la un număr de 37 de organizații partenere, printre care World Wildlife Fund, National Multiple Sclerosis Society și Mercy Corps, urmând ca în scurt timp lista să se lărgească dacă lucrurile vor merge conform planului.

 

Citește și: