Wikipedia si-a atins scopul: 20 milioane de dolari din donatii

Wikipedia si-a atins scopul: 20 milioane de dolari din donatii

Gata, s-a terminat cu bannerele pe Wikipedia, asociatia a strans 20 de milioane de dolari. Scopul campaniei a fost atins, asa ca ne putem intoarce la documentarea de zi cu zi de pe urma acestui site. De cateva luni de zile, ajungeam pe Wikipedia si ma loveam tot timpul de bannerele insotite de imagini ale lui Jimmy Wales sau ale altor colaboratori care indemnau populatia sa stranga bani pentru a continua sustinerea acestui proiect.

Daca nu stiati, Wikipedia s-a bazat intotdeauna pe donatii sau fonduri obtinute in urma unor acte de caritate ale unor oameni mai „inzestrati”. In urma unui post pe blogul oficial al fundatiei Jay Walsh precizeaza ca s-au primit donatii de la aproape fiecare tara din lume, iar in anul 2011 s-a strans cea mai mare suma, 20 milioane de dolari. Campania anterioara de acest gen a avut loc in 2008 si a adunat 4,5 milioane de dolari. De asemenea, Walsh mentioneaza ca numarul donatorilor a crescut de 10 ori de la ultima campanie.

Postul mentioneaza ca banii vor fi folositi pentru a instala noi servere, pentru a dezvolta noi functionalitati ale site-ului si pentru a acoperi cheltuielile de reprezentare legala ale asociatiei, adica isi vor plati intr-un final avocatii… Hmm, aveam impresia ca macar ei vor lucra pro-bono, ca e pentru o cauza nobila, nu?

Sunt curios, totusi, cati dintre voi sunteti prezenti in mod activ in adaugarea de materiale pe acest site? Ati scris?

Citește și:
Etichete: