10 nov. 2015 | 08:42

Este uimitor cât de mult depinde internetul de WordPress

ACTUALITATE
Este uimitor cât de mult depinde internetul de WordPress

Există multe tipuri de website-uri online ce folosesc platforme pentru management de conținut, dar WordPress conduce detașat acest clasament.

CMS sau Content Management System reprezintă un mod mult mai facil de a adăuga conținut pe un site web fără să fie necesară nici măcar o linie de cod de programare. În contextul în care urmă cu câțiva ani astfel de platforme web erau rudimentare, numărul persoanelor care puteau posta conținut online era semnificativ mai mic decât acum.

Deoarece numărul celor care vor să se facă remarcați online crește în fiecare zi, deseori apar noi CMS-uri. Indiferent cât de aglomerată va fi piața în acest domeniu însă, WordPress are mari șanse să fie ultima redută. Conform unei statitici recente publicate de W3Techs o mare parte din conținutul disponibil online la această oră este publicat prin WordPress. ,,WordPress este folosit de 58,7% dintre toate website-urile al căror sistem de management pentru conținut îl cunoaștem. Asta înseamnă 25% din toate website-urile.”

Pentru că cei de la W3Techs realizează de câțiva ani studii similare, avem și o vedere de perspectivă legată de rata de creștere a popularității platformei, 13,1% în 2011, 15,8 procente în 2012, crescând într-un ritm constant până la la cei 25% de acum. Al doilea cel mai popular CMS folosit global este Joomla, dar acesta ocupă un distanțat loc doi în comparație cu WordPress.

În continuare există și foarte multe website-uri care folosesc sisteme proprietare pentru management de conținut. Acest fenomen se întâmplă mai ales când diverse instituții sau companii descoperă limitările WordPress, ajungând la concluzia că este nevoie de ceva mult mai personalizabil. În orice caz, având în vedere că WordPress este gratuit, sunt puține motive pentru a nu-l încerca.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele