Emvio este primul smartwatch care îţi măsoară nivelul de stres [VIDEO]

Pentru că stilul nostru de viaţă alert se manifestă şi printr-un nivel de stres foarte ridicat, un intitulat Emvio s-ar putea să ne ajute.

Într-o perioadă în care suntem asaltaţi cu ceasuri inteligente de la producători mai mult sau mai puţin cunoscuţi, este bine de ştiut că există şi unele companii care încearcă să vină cu ceva original. Un astfel de exemplu de gadget este Emvio.

Ilustrat în imaginea de mai sus, acest smartwatch este promovat ca fiind primul din lume capabil să vă monitorizeze nivelul de stres în timp real. Pornind de la pulsul vostru măsurat la încheietură, printr-un algoritm nu foarte complicat, vă este calculat, pe o scară de la 1 la 10, nivelul de stres. Ulterior, acesta vă este afişat pe ecranul ceasului împreună cu un emoticon. Pentru a nu vă expune involuntar starea de spirit în faţa colegilor de la muncă, merită să aveţi în vedere că acest parametru nu poate fi văzut decât după apăsarea unui buton.

Dacă atingeţi un nivel critic de presiune psihologică, prin intermediul unor vibraţii veţi fi atenţionaţi că ar fi bine să vă calmaţi. Pe lângă acest aspect foarte atrăgător, Emvio mai are abilitatea de vă monitoriza ritmul cardiac şi alte aspecte ale unui stil de viaţă activ. În teorie, este foarte probabil ca o aplicaţie pentru monitorizarea nivelului de stres să fie creată şi pentru alte ceasuri inteligente precum sau LG G Watch. Până atunci însă creatorii Emvio caută să obţină finanţarea producţiei printr-un proiect pe Kickstarter. Cu 22 de zile rămase, momentan a strâns doar 22.000 de dolari din 250.000.

 

Alexandru Puiu
18:00 30.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video