Microsoft Edge va fi primul browser cu suport nativ pentru sunet surround

Microsoft Edge va fi primul browser cu suport nativ pentru sunet surround

Microsoft a confirmat zilele trecute că , viitorul său browser, va veni cu suport nativ pentru sunet surround – Dolby Digital Plus.

Redarea de conţinut multimedia nativ în va juca un rol foarte important. Cu toate că Microsoft a confirmat că Media Center nu va mai fi inclus în noul sistem de operare, se pare că vor exista alte câteva aspecte software menite să încânte pasionaţii de filme şi muzică.

Cei care preferă să se uite la filme online, în loc să le descarce vor fi favorizaţi dacă vor folosi Microsoft Edge, fostul Project Spartan. Acesta din urmă va fi primul browser cu suport nativ pentru redarea de conţinut multimedia în format Dolby Digital Plus, popularul codec de sunet surround. În urma parteneriatului cu Dolby, compania americană a publicat şi un tutorial prin care explică creatorilor de conţinut web modul în care vor putea să asocieze sunet în format 5.1 filmelor online, menţinând în acelaşi timp compatibilitatea cu brwserele limitate la decodarea de sunet stereo.

Deşi la prima vedere este vorba doar de suportul pentru încă un format audio, cei de la Microsoft sunt convinşi că acest upgrade se va reflecta într-un sunet mai puternic şi de calitate mai bună redat de laptopuri, tablete sau căşti. Dependenţii de Netlfix vor fi avantajaţi de o astfel de tranziţie la sunet surround în browser, deoarece standardele Silverlight şi HTML5 vă limitează la o experienţă audio stereo. Aplicaţiile dedicate de Netflix suportă fluxuri audio surround, dar Microsoft Edge va fi primul browser capabil să le redea in-app.

Citește și: