A doua viață a Nokia: Cum au finlandezii succes, deși nu mai fac telefoane

A doua viață a Nokia: Cum au finlandezii succes, deși nu mai fac telefoane

Nokia HERE Maps a ieșit, în sfârșit, din beta și beneficiază acum de noi funcții și actualizări, fiind în același timp disponibilă și pe Google Play Store.

După câteva luni bune în care a fost disponibilă pe site-ul oficial, HERE Maps primește o actualizare importantă și ajunge în variantă completă pe Google Play Store. După cum probabil știți deja, până acum aplicația a fost disponibilă pe Play Store doar în variantă Beta, strângând nu mai puțin de 3 milioane de descărcări. Dacă ați descărcat varianta Beta, ar trebui să știți că sunt puține șanse ca aceasta să primească noile actualizări. Mai exact, va trebui să descărcați varianta completă de pe magazinul online Google.

collage nokia here maps 1

Conform site-ului Gigaom, puteți acum interacționa mai mult cu hărțile pentru a vedea toate punctele de interes. Nu doar că le veți putea vedea în 3D, dar veți primi și indicații pentru a vă putea orienta în interiorul unora dintre cele mai cunoscute clădiri. De asemenea, dacă HERE are acces la informațiile legate de trafic, veți putea vizualiza informații legate de drumurile închise și alte elemente din trafic. Puteți afla mai multe despre Nokia HERE de pe blogul oficial.  Deși și-a vândut mare parte din afacerea cu telefoane celor de la Microsoft, Nokia se bucură de succes în alte domenii. Pe lângă HERE Maps, merită amintite și tableta Nokia N1 și Z Launcher.

Tableta Nokia N1 este proiectată de finlandezi, dar produsă de Foxconn, care se ocupă și de distribuție. Ce cumperi de 250 de dolari? Ai putea spune că o copie de iPad mini și n-ai fi departe de adevăr, dacă le compari doar la nivel de design. Ca dotări, are un ecran IPS de 7,9 inci la rezoluție 2.048 × 1.536 pixeli, e preinstalat Android 5.0 Lollipop, iar procesorul este un Intel Atom cu patru nuclee la 2,3GHz și 2GB de memorie RAM. Ai un spațiu de stocare de 32GB, dar fără slot de card microSD.

Tableta mai are o cameră de 8 megapixeli principală și una pentru selfie de 5 megapixeli. Bateria este de 5.300 mAh, iar cea mai importantă funcționalitate este noul tip de cablu microUSB. Este similar portului Lightning de la Apple, adică reversibil. Puteți citi mai multe despre Nokia N1 pe Playtech aici.

nokia n1 tableta

De cealaltă parte,  Z Launcher îşi propune să vă ofere acces la cele mai utilizate funcții, specifice stilului vostru de viaţă, în doar o secundă. Practic, tot ce aveți nevoie e la un click distanță – pornind de la ceasul din partea de sus pe care îl puteți modifica folosind o apăsare și de la evenimentul afișat în colțul din dreapta sus care vă duce direct în calendar.

Partea cea mai interesantă din întreaga ecuație constă în abilitatea launcher-ului de a învăța din comportamentul vostru ce aplicații folosiți cel mai des pentru ca în timp să vă servească lista perfectă de programe. În plus, ce nu vedeți pe prima pagină puteți accesa desenând o literă oriunde pe ecran. Vreți să ajungeți la Twitter, faceți un T cu degetul. Viitorul sună bine pentru finlandezi, iar pe viitor am putea vedea numeroase alte produse de calitate realizate de ei.

nokia z launcher

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: