Android M va fi prezentat pe 28 mai și va avea suport pentru scannere de amprente

Android M va fi prezentat pe 28 mai și va avea suport pentru scannere de amprente

Android M va fi lansat abia în toamnă, conform calendarului de până acum al Google, dar evenimentul Google I/O se va desfășura pe 28 mai. Una dintre funcționalitățile pe care le vom vedea pe Android M va fi arhitectura pentru scanarea de amprente.

Chiar dacă Android 5.0 Lollipop n-a ajuns decât pe 10% din dispozitivele Android, Google lucrează deja la versiunea M. Aceasta fie va fi Android 6.0, ceea ce ar marca un salt semnificativ în ecosistem, fie va fi doar Android 5.2, cum s-a întâmplat cu Android Jelly Bean. Totuși, două dintre caracteristicile Android M vizează securitatea și aplicațiile Google.

De anul trecut, Android nu mai este doar pentru telefoane, ajungând în mașini și în ceasuri inteligente. Pentru evenimentul Google I/O de anul acesta ne așteptăm să vedem un ecosistem software mult mai pregătit pentru productivitate, mai sigur și mai adaptat lumii Internet of Things, care cuprinde tot felul de gadgeturi și senzori care colectează date. Chiar dacă nu ducem lipsă de dispozitive Android cu scannere de amprente, Android M va fi prima versiune direct de la Google care va oferi suport pentru așa ceva.

Android M va oferi arhitectura pentru scanarea amprentelor și le va permite astfel producătorilor o mai mare dezvoltare în acest domeniu, scrie PhoneArena. Dezvoltarea unui astfel de senzor, dar mai ales dezvoltarea software sunt complicate și dacă Google se achită de una dintre ele, atunci vom vedea tot mai multe telefoane pe care le poți securiza cu amprenta. Desigur, dacă va fi cazul, atunci și următorul Nexus va avea un scanner. Moda aceasta a fost popularizată odată cu iPhone 5s, iar din tabăra Android Samsung a investit cel mai mult în această metodă de securizare.

Un concept de cum ar putea arăta Android M

Mai multe informații despre Android M vom afla pe 28 mai, la Google I/O. Până atunci trebuie să știi că Google își denumește sistemele de operare după gustări dulci. Acum, urmează Muffin, Milky Way sau Mars (dacă va avea un parteneriat de tipul KitKat) ori Marshmallow.

 

 

Citește și: