Cum previi furtul de brazi de Crăciun cu ajutorul tehnologiei

Cum previi furtul de brazi de Crăciun cu ajutorul tehnologiei

Perioada sărbătorilor de Crăciun reprezintă un motiv de bucurie pentru cei mai mulți dintre noi, dar vânzători de brazi și cei care se ocupă cu creșterea copacilor au de suferit.

În România și în alte țări europene, brazii de Crăciun reprezintă o industrie foarte profitabilă. În Irlanda de exemplu, în fiecare an, se obțin aproximativ 21 de milioane de euro profit din vânzarea coniferelor. Din păcate, astfel de valori financiare alimentează și o rată ascendentă a furturilor.

Statistic, în fiecare an, doar în Irlanda, se fură aproximativ 2000 de brazi, un număr care se reflectă în pierderi de aproximativ 100.000 de euro pentru crescători. Pentru a preveni astfel de statistici și anul acesta, un număr semnificativ dintre crescătorii din zonă au apelat la soluții hi-tech.

În contextul în care astfel de soluții sunt valabile pe termen lung, investiția inițială se va amortiza în timp, iar beneficiile vor rămâne. Christy Kavanagh a instalat în zona în care crește brazi camere de supraveghere, garduri mai înalte și detectoare de mișcare cu alimentare solară, pentru a fi imposibil de oprit. Astfel, în cazul în care cineva îi calcă pragul, nu va dura foarte multe până când vinovatul va fi prins. Alții au apelat la fire capcană pentru a declanșa sisteme de alarmă mai rudimentare, dar cu aceleași consecințe.

Kavanagh a dat și o declarație pe marginea fenomenului și se pare că are legătură cu perioada de creștere foarte mare a unui brad ce poate fi tăiat pentru a fi împodobit de Crăciun. ,,Dacă cineva îți fură ceva ce ai crescut timp de 14 ani, după tot efortul și cheluiala aferentă, nu este foarte plăcut.” Poliția a sporit numărul patrulelor din zonă și a început să folosească elicoptere cu camere infra-roșu pentru a depista hoții.

Citește și:
Etichete: