Luminițele de Crăciun ți-ar putea încetini conexiunea la internet

Luminițele de Crăciun ți-ar putea încetini conexiunea la internet

Luminiţele de Crăciun au menirea de a aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casele noastre, dar unii electricieni britanici au observat că acestea au şi un efect advers despre care nu s-a ştiut: ele devin obstacole pentru semnalul Wi-Fi.

Ofcom, o agenţie similară cu Comisia Federală de Comunicaţii, a anunţat că luminiţele de Crăciun sunt unul dintre multele dispozitive electronice care pot împiedica configuraţiile conexiunii la internet. Agenţia a lansat o aplicaţie pentru a verifica modul în care luminiţele intervin în buna funcţionare a wireless-uluiAplicaţia este, din păcate, disponibilă doar în Marea Britanie, potrivit celor de la Washington Post.

Aparent, cablurile de la luminiţe au efect asupra undelor radio din casă, care, la rândul lor, ar putea deruta semnalele de la router. Luminile festive nu sunt unicele instalaţii electrice care pot provoca perturbări, acelaşi lucru este valabil şi pentru cuptoarele cu microunde, dispozitivele Bluetooth mai vechi, monitoarele pentru copii şi telefoanele fără fir. Toate au obţinut o menţiune de la Cisco, încă în 2007, care explică interferenţele lor cu Wi-Fi. The Irish Times a raportat o problemă similară anunţând că luminile intermitente sunt nocive pentru interferenţe.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la ele, căci luminiţele nu au cum să prăbușească  complet reţeaua. Ofcom atenţioneză că mai multe dispozitive conectate la aceeaşi priză cu routerul de la Wi-Fi ar putea contribui la încetinirea internetului. Iar pentru a preveni problemele de reţea, încercaţi să conectaţi luminițele cât mai departe de routerul Wi-Fi. Desigur, ai putea lua în considerare și setarea unei parole Wi-Fi, în cazul în care nu ai făcut asta deja. Nu de alta, dar s-ar putea ca vecinii tăi să fie, de fapt, cei care îți încetinesc conexiunea.

Citește și: