04 nov. 2015 | 07:08

Cum poți trece peste protecția Samsung la resetare generală?

ACTUALITATE
Cum poți trece peste protecția Samsung la resetare generală?

Deși vin la pachet cu un sistem de protecție împotriva furtului, telefoanele Samsung se pare că includ o vulnerabilitate care reduce la zero respectiva funcție.

Au trecut deja câțiva ani de când telefoane Apple și multe dintre cele cu Android, în anumite condiții, sunt furate degeaba. Motivul pentru respectivul fenomen ține de o protecție software care se manifestă prin necesitatea fostului cont de utilizator și parola aferentă pentru reinițializarea terminalului chiar și după o resetare generală și ștergerea tuturor datelor.

Deși în cazul iCloud nu s-a găsit nici o soluție pentru trecerea peste blocarea activării, dacă aveți un smartphone Samsung întregul proces se pare că este surprinzător de simplu. Singurul lucru un pic mai ciudat de care aveți nevoie constă într-un stick USB cu un port microUSB la un capăt pentru a fi conectat direct la telefon. Acestea din urmă se găsesc însă destul de ușor la ora actuală.

Tutorialul de mai sus este realizat de un internaut cu pseudonimul RootJunky și funcționează doar pe smartphone-uri Samsung, el fiind demonstrat pe un Galaxy Note 5. Ca urmare, dacă sunteți în posesia unui Nexus, de exemplu, sunteți în siguranță. Ciclul de acțiuni executate este destul de simplu. Telefonul este pus în modul recovery și este inițializată ștergerea datelor. În momentul în care veți încerca să activați din nou telefonul și vă este cerută adresa de mail care a fost asociată în trecut cu aparatul, conectați stick-ul cu un fișier pe care îl găsiți în descrierea clipului de pe YouTube și automat va apărea o fereastră prin intermediul căreia îl puteți rula. Respectivul progrămel vă va oferi acces la meniul de configurare al smartphone-ului prin intermediul căruia puteți inițializa o nouă resetare generală. Diferența este că, de această dată, veți putea folosi un nou cont Google pentru activarea telefonului sau, dacă vreți, puteți inițializa gadgetul și fără nici un cont.

Nu rămâne decât să vedem dacă aceeași vulnerabilitate gravă există și pe alte smartphone-uri cu Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele